viernes, 23 de octubre de 2015

TALLER DE NARRATIVA

A les classes destinades al taller de narrativa hem vist diferents conceptes i temes com  l'ordre del temps narratiu (flash back,  flash forwards i simultaneïtat), durada (el.lipsi, resum, pausa descriptiva i escena) focalització (zero, interna i externa), l'estil del discurs (directe, indirecte, indirecte lliure i monòleg interior), concordança verbal de la narració en passat (combinació de plusquamperfet, passat, imperfet i condicional).



un exemple d'una seqüència narrativa en passat post ser aquesta:  "La mòmia va obrir la tapa del sarcòfag mentre exclamava: per fi!! Cinc mil anys abans, havia sigut enterrada amb vida. Minuts més tard de la seua resurrecció mataria a tothom". 







Altres temes vists, han sigut els personatges (principal o secundari, caracterització directa o indirecta, pla o redó...), descripcions amb sinestèsia i retrats. La sinestèsia és una figura retòrica que consisteix a barrejar els sentits, un exemple pot ser:  "El prat aromatitzat d'herba fresca"   o "Carrer negre com la xocolata". 







No hay comentarios:

Publicar un comentario